lauantai 5. elokuuta 2017

Tavoitteiden nollaus

Harrastuksessa ja elämässä yleensä on hyvä olla tavoitteita ja unelmia. Vielä hetki sitten minulla oli niitä monta, mutta nyt on aika, jolloin unelmat tulee jäädyttää ja tavoitteet nollata.

Moni meitä seurannyt sanoisi, että tekee hyvää vain olla ja nollata, mutta itse en ole samaa mieltä.

Meiltä on mennyt jo 10 viikkoa sivu suun ja parhaana mahdollisena treenikautena.
Minulla on ollut hevonen reilun vuoden, jonka kanssa minun piti tavoitella unelmia, mutta olen päässyt treenaamaan siitä reilusta vuodesta noin 5kk, eikä lähitulevaisuudessa näytä yhtään paremmalta, koska Tiikeriltä leikataan etujalka maanantaina.

lainaratsu 2.8.2017 kuva Veera Schütt
Hevonen ei ole vain harrastus, se on unelma, elämäntapa ja asia, jonka avulla olen pitänyt itseni pystyssä arjen huolien ja murheiden kanssa.

Kun tukipilari kaatuu, kaatuu myös moni muu asia.

Minulle on moni todennut, että sellaista se on näiden hevosten kanssa ja en ole suinkaan ainut, jolla tuuria ei ole näiden kanssa. Se on totta, en varmasti ole ainut, mutta jos hevonen olisi ainut murheeni, ei se ottaisikaan näin koville. Juurihan minä jouduin luovuttamaan yhden hevosen kohdalla, 5 vuoden hoidon ja kuntoutuksen (tai oikeastaan kuntoutuksien) jälkeen.

Tämä ei suinkaan ole vierasta, mutta ehkä se tässä pänniikin?

Toivon vihdoin oppivani paremmaksi ratsastajaksi, koska minäkin haluaisin olla hyvä. Ilman ratsastamista oppiminen  on mahdotonta.

Hevosia varnasti olisi, mutta muiden hevosilla ei niin vaan ratsastella oman aikataulun mukaan ja koska en ole osaava, ei kukaan edes hyötyisi "avustani", päinvastoin.

lainaratsu 2.8.2017 Veera Schütt
Tulevat Pinsiön puskaratsastajien, Ylöjärven ja Ylöjärven ratsastajien koulumestaruuskisat jäävät meiltä tänä(kin) vuonna välistä.
Viime vuonna oltiin Ylöjärven koulumestaruuksissa, mut sekin homma kosahti kintuille, kun ei oltu päästy treenaamaan selän märkäpaiseiden vuoksi.. ja olihan ne ekat kisat ylipäätään. Tänä vuonna piti olla treeniä takana ja paremmat mahdollisuudet saada ainakin onnistumisia, vaikkei sijoituksia olisikaan tullut.

Mikäli kuntoutus sujuu, saan hevoseni juuri talveksi ehkä kuntoon, mutta mikäli talvi on samanlainen kuin edellinen, voin vain haaveilla treenamisesta joskus ensi kesänä.

Näinä päivinä mietin, että miksi minä koskaan olen ostanut hevosen? Enkö voisi harrastaa jotain jossa olen hyvä?

..niin, uskokaa tai älkää, minäkin olen joskus ollut hyvä jossain.. en vain tykännyt siitä missä olin hyvä. Nyt kun tykkään harrastuksestani, en ole siinä hyvä. Kuinka älytöntä!
arvata saattaa, ettei näistä mikään liity ratsastukseen tai edes hevosiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti