perjantai 2. syyskuuta 2016

Kun "on pakko"

Tiikeri 2.9.2016
Flunssa vaivaa ja on veto pois. Olenkin yrittänyt levätä ja syödä kaiken mahdollisen dropin mitä olen keksinyt,  että paranisin, koska nyt vain ei ole varaa sairastaa ennen lokakuun puolta väliä!
Flunssa ei ole normaali flunssa, eikä se ole iskenyt kunnolla, mutta kaikki veto on pois, yöllä ei nukuta sitäkään vähää mitä normaalisti, happi ei kulje ja kävely pari metriä sinne tai tonne on jo urheilusuoritus.

Olen siitä syystä tehnyt Tiikerin kanssa kevyesti maastakäsin, vaikka tiistaina sekin oli kuin maratonin juoksu: Olin aivan puhki ja vaatteet hiestä märät kun olin irtohypyttänyt sekä vähän juoksutellut.
Kaksi päivää maltoin pysyä pois selästä ja keskiviikkona "oli pakko" ratsastaa, olisihan minulla sunnuntaina valmennuskin, ja ollaan sen verran lahjattomia (minä ainakin), että ois pakko vähän "reenaillakin".

Niimpä keskiviikkona pistin hurjalle orhille ekaa kertaa kuolaimettomat, tarkoituksena vähän höntsäillä oman jaksamisen mukaan.
Tiikerille kuolaimettomuus ei ollut ongelma, mutta se pisti mut taas todellakin töihin laukassa ja koska periksi ei voi antaa, kun hevonen yrittää luistaa laukasta karkaamalla ympyrältä, "oli pakko" taistella loppuun asti.

Niimpä höntsäily ei ollutkaan ihan höntsäilyä, ainakaan tähän kuntoon.
Kun nousin hevosen selästä, ymmärsin että oli virhe ratsastaa... Tuntui kun menettäisin tajuntani, mutta selvisin talliin ja tallilta poiskin.

Ensimmäistä kertaa myönsin tehneeni virheen mennessäsi ratsastamaan, koska "oli pakko". Tosiasiassahan ei ole mikään pakko.

Tiikeri on täysihoidossa, se ei sekoa vapaista vaan se TARVITSEE vapaita viikossa 1-2 päivää. Mikään pakko ei siis olisi ollut mennä. Mutkun " oli pakko" kun sunnuntaina on se valkkukin. Joo, ei silti edelleenkään ollut pakko.

Otin opikseni ja pidin eilisen vapaata ja lepäsin. Olo on parempi, muttei edelleenkään hyvä.
Tänään menin taas ratsastamaan koska "oli pakko". Ei, ei edelleenkään ollut pakko, mutkun se valkkukin niin " oli pakko"...

Valkkuun taas pitäisi kävellä sinne ja pois, ei ole pitkä matka, mutta kävellen yhteen suuntaan noin 40min, jos ravaa tai laukkaa, pääsee toki nopeammin.
Mutta tiedän, että hevosen kunto riittää juuri ja juuri tunnin valkkuun, niin mietin mistä se löytää energian vielä matkoihin. (Oma koppi olisi tosi kiva juttu ja se jos jokin olisi PAKKO!)
Tai oikeastaan ongelma tällä hetkellä taitaa olla se, mistä minä löydän energian valkkuun JA matkoihin!?
nuhanenä ja hömpänpömppä reenailujen jälkeen:
kaverikuva! 2.9.2016

Ihan pakko ei kai olisi, mutta olen aina ollut huono pyytämään apua tai etenkään ottamaan sitä vastaan. Nyt mietinkin, olisiko sekin taito jo vihdoin opittava. Olisiko se "pakko"?

Niin kuin sekin olisi kai opittava, ettei hevosen omistajana ole aina kaikkea "pakko". Jos hevonen voi hyvin, se on hyvässä hoidossa eikä esimerkiksi aina tarvitsisi sitä " viikon reeniohjelmaa", ei ole pakko mennä tallille tai yhtään mitään muutakaan...

PS. Tänään kun "oli pakko" mennä ratsastamaan, tunsin itseni loppuraveissa jopa onnistuneen siinä mitä tein: hevonen tuntui hyvältä, liikkui kauniisti kuten pyysin. Onhan se hienoa onnistua joskus edes muutaman sekunnin ajaksi, se auttaa taas jatkossa yrittämään kun luulee joskus kehittyvänsä asioissa (vaikkei niin tapahtuisikaan!) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti