torstai 25. toukokuuta 2017

Tauon paikka?


Meidän piti tänään lähteä alunperin Kyröskoskelle koulukisoihin, mutta koska osallistujamäärä näytti sen verran heikolta, ilmoitin meidän Kangasalan kisoihin.

Kangasalalle sitten päädyimme starttaamaan Ceetä 1-tasossa, loput luokat olivatkin 2-tason luokkia.

Viime kuussa starttasimme He C E.B.specialin Valkeakoskella prosentein 68%, mutta tänään sama rata mentiin prosentein 55%. Ei ihan nappiin taaskaan.

Ja kyllä, ongelmana laukka, muttei edes se vasen laukka!

Yleensä en pohjistakaan nurise, mutta meille pohja ei selvästi ollut ihan ideaali, koska Tiikeri kompuroi/liukasteli radalla sekä verkassa, enkä siksi kovasti viitsinyt verkkaillakaan. (Tosin verkkauksen vähyys nyt ei silti selitä epäonnistumisia radalla)

Rehellisesti olen hieman huolissani tuosta laukasta, koska helppoon suuntaan tulee nykyään todella paljon vääriä nostoja kotikentälläkin. Ennen ongelma ollut vain toiseen suuntaan ja kun ollaan reenailtu, niin vaikeaan suuntaan nostot ovat olleet oikein kivoja kotona!

Olen venytellyt jalkoja, olen laitellut ongelmalihaksiin linimenttiä ja tarkastellut sekä tunnustellut Tiikerin menoa maasta ja selästä. Mutta mitään varsinaista vikaa ei ole, joka selittäisi laukan väärät nostot ykskaks helpompaan suuntaan.

Täytyy silti kehuakin hevosta, sillä nämä olivat isot kisat verrattuna muihin missä olemme olleet. Nyt ratsastettiin kahdella radalla yhtäaikaa, kuulutukset tulivat kaiuttimista, äänen kantautuen oikeasti pidemmälle kuin viereen. Oli hälinää ja paljon hevosia. Ekaa kertaa jopa meidän kuolaimet tarkistettiin radalta tullessa! Kaikesta tästä huolimatta Tiikeri käyttäytyi oikein kiltisti ja mallikkaasti ja radalla se tekee töitä fiksusti, vaikka hieman selkeästi jännitti!

Hieman jo tällä viikolla pohdin, onko kisoja ollut viime aikoina liikaa, muttei voi olla menemättäkään, koska lähialueiden kisatilanne kesällä vaikuttaa jokseenkin huonolta, ainakin tällä hetkellä.

Kuski ei ole ollut kovin innokas tähän touhuun (kuskailuun), kun nyt on ollut liki joka viikonloppu jotain.

Ensi viikolla olisi esterataharjoitukset ja niissä olisi tarkoitus käydä harjoittelemassa, mutta nyt vakavasti harkitsen, pitäisikö kisailut muuten nyt jättää hieman tauolle...

yhdet kisat olisi kalenterissa, joihin olisi kiva päästä, sen jälkeen olisi muutenkin tyhjää koulukisojen osalta.

Ihminen on siitä hullu, että epäonnistumisista huolimatta sitä yrittää ja yrittää, mutta koska elämä ei ole ollut viime aikoina muutenkaan kovin helppoa näiden hevosasioiden ulkopuolella, olisi ehkä syytä välillä levätä ja antaa hetki vain olla.

Se onkin helpompin sanottu kun tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti