torstai 27. huhtikuuta 2017

Hullu vai vainoharhainen?

Niin, siinäpä vasta pulma, mutta kumpikaan titteli ei taida olla se toivottu?

Kun omistaa hevosen niistä rahan rippeistään, jotka saa joka kuukausi aina juuri ja juuri riivittyä jostain kasaan, on se olemassa oleva hevonen ja sen terveys vieläkin tärkeämpää. Ei vain mielenterveyden, vain myös lompakon vuoksi.

Varmasti jokainen hevosen omistaja käy hevostaan läpi, jotta huomaa, mikäli jossain on jotain mitä ei pitäisi. Oli se sitten haava, nestettä jaloissa tai jotain muuta.

Jos hevosessaan huomaa jotakin, aina ei voi olla edes varma, onko hevosella edes mitään vai kuvitteleeko sitä vain, asian vakavuudesta nyt puhumattakaan!? Koska yleensä jos jotain havaitsee, on vähemmästäkin vainoharhainen ja suurentelee asioita;

Hevonenhan vähintään kuolee, jos siitä löytyy jotain.. oli se sitten karvaton kohta jossain tai myrtsi ilme tarhassa, eikö?

Olen Tiikerin tulon jälkeen painiskellut hulluuden ja vainoharhaisuuden rajamailla!
Löydän vikoja ja jään kyttäämään asioita. Sen myötä ne tietenkin kasvavat ja vaivaavat.

Tietenkin, jos ei stressiä ole, sehän pitää keksiä!

Puolustukseksi, eivät huoleni toki ole olleet väärätkään, esimerkiksi viime syksyisen mahaepisodia muistellen, joten ehkei hullun titteli vielä täyty!?

Nytkin on hieman enttententten, että mistä sitä olisi huolissaan? Onko hevosen jatkuvien muutosten vuoksi satula OK? Onko hevosen jumit helpottaneet? Miksi hevoseen on taas ilmestynyt muutama patti viime rokotusten jälkeen? Tänään hevonen tuntui ehkä huonolta, mutten ole asiasta varma, oliko se huono vai kuvittelinko vain?

Jos ei hevosessa ole mitään vikaa, ainakaan sellaista selvää, miksi niitä pitää etsiä ja metsästää? Tai oikeastaan kuvitella? Luulisi jokaisella olevan ongelmia jo ihan ilman niiden kuvittelemistakin.. :D


1 kommentti:

  1. Niin tuttu tunne, ja hevosen vanhenemisen myötä se vain pahenee! Äitini ei enää ota todesta huoliani, kun onnistuin saman kuukauden sisällä väsyneenä itkemään hänelle puhelimessa sekä sitä, että hevoseni on varmaan kipeä, kun ei ole tällä viikolla meinannut antaa tarhasta kiinni, että sitä, että hevoseni varmaan kohta kuolee, kun on yhtäkkiä niin läheisyydenkaipuinen, että tulee joka päivä höristen portille vastaan. :D

    VastaaPoista