sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Voiko ilman voittamista olla hauskaa?

Nykyään hevosien kanssa voi harrastaa laidasta laitaan. On "perus" este-, koulu- ja kenttäratsastuksen lisäksi niin paljon vaihtoehtoja ettei enää perässä pysy! Tietenkään raviurheilua unohtamatta!

On maastakäsittelyä, on westerniä, vikellystä, valjakkoa, ratsastusjousiammuntaa, matkaratsastusta, askellaji hommia... eikä tässä varmasti ole edes puoliakaan!

Kuinka hauskaa olisikaan harrastaa kaikkea, mutta ne kai pitäisi osatakin?

Meillä pääpiste on kouluratsastus. Mutta kovasti taas kutkuttelevat kerran korkatut matkaratsastus sekä maastakäsittelytouhut. Uutena mielenkiinnonkohteena ratsastusjousiammunta, mutta se taitaa kaatua jo minun jousiammunta taitoihin ihan ajatustasollakin.

Tänään kentällä pyöriessä tuttu ajatus siitä, että voi kunpa osaisin ratsastaa, putkahti taas mieleen kun suunnittelin mihin suuntaamme tai olemme suuntaamatta kisoihin.

Mikään ruusukkeiden kerääjä en ole koskaan ollut, mutta se ruusukehan se tavoite on aina, oli laji sitten mikä hyvänsä. Luulen, etten ole ainut joka näin pohjimmiltaan ajattelee?

Olen yrittänyt opetella tavan ajatella, että kisoista haetaan vain kokemusta, suurimmaksi osaksi siksi, ettei se häntäpään pitäminen tunnu niin pahalta, mutta kyllähän tavoite on aina silti pärjätä. Jos ei pärjää, ei ratakaan muka voi olla hyvä.

Jos sattuu pärjäämään, en ole sillonkaan tainnut olla koskaan tyytyväinen suoritukseen? aina on jossain vikaa ja pitäisi parantaa asiaa x tai y.

Mikä siis on todellinen tavoite kisoissa? Mikä on pohjimmiltaan se tärkein asia?

Voiko ilman voittamista siis olla edes hauskaa?

Ne jotka vastaavat, että kyllä voi, ovat fiksuja! Hatunnosto teille! Eihän harrastuksen hauskuuden pidä olla sidoksissa pärjäämisiin, vaikka pärjääminen kivalta tuntuukin.

Itsellä on missio tehdä hevosen kanssa mahdollisimman paljon erilaisia juttuja, miksei kisatakin niissä.  Mutta pääasia silti täytyy pysyä siinä, että tämä on hauskaa ja kisoissa toimimme hevosen kanssa saumattomasti tiiminä, meni kuinka meni!

Missio ei ole helppo, koska suurin työ tehdään pään sisällä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti