sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Hevoseni monta persoonaa

Joskus mietin, montako eri sivupersoonaa hevosellani on ja mikä niistä on aito?

epäilevä messuilla! kuva Veera Schütt
Aivan kuten me ihmisetkin käyttäydymme eri tilanteissa ja eri ihmisten kanssa eri tavalla; toisen kanssa voit nauraa ja puhua huoletta, toisen kanssa täytyy olla virallisempi, jollekin et tiedä mitö voi sanoa ja mitä ei. Ehkäpä hevosienkin köyttäytyminen voi riippua ympäristöstä?

Enskalla ei ollut montaa persoonaa, Jellellä oli joitain, mutta Tiikerillä taitaa olla enemmän kuin tiedänkään?

Kun kävin kokeilemassa sitä Espanjassa, istuin orin selkään, joka tuntui hieman laiskalta, mutta orimaisesti päätti olevansa pomo, kunnes neuvottelimme tilanteen toisin päin.

Kaikesta huolimatta sen silmissä oli rakkautta ja välittämistä, joka tuli seuraavana päivänä esille vielä enemmän kun pääsin selkään toisen kerran.

Jos olette rakastuneet johonkin ensi silmäyksellä, tämä oli juuri sitä ainakin minun puoleltani, enkä osaa pukea sitä sanoiksi.

Nyt mennään eikä meinata! kuva Heli Kalves
Tiikerissä oli se jokin, kuinka se katsoi minuun ja otti omakseen. Siitostammojen ohi kävellessä en pitänyt siitä edes kiinni, koska se seurasi perässäni, katsoi joka askeleeni tarkasti.

Tämä on se pääasiallinen persoona jonka tunnen. Muttei suinkaan ainut.

On myös äkkipikainen, nyt vituttaa ja paljon -Tiikeri. Se herkkis, jolla menee herne nenään ja maltti on valttia, pehmeästä kädestä puhumattakaan.
Tämä Tiikeri voi hypätä pystyyn tai pukittaa, jos muistutat hipaisemallakaan raipalla siitä, että edetäkin voi.. eikä siihen tarvita aina sitä raippaakaan.

Sitten on kuumuva -Tiikeri. Kiihtyy nollasta sataan, eikä sitä välttämättä pitele mikään. Jos selässä sattuu olemaan, on varmin neuvo että silmät kiinni ja harjasta kiinni, toivo parasta!

Sitten on se epäileväinen -Tiikeri, joka ei tiedä miten tulisi olla. Tilanne päättyy joko siihen, että se käyttäytyy esimerkillisesti kaikesta huolimatta, tai sitten jotain aivan muuta!

Sitten on julma -Tiikeri. Tähän hevoseen en ole onneksi itse törmännyt henk.koht., mutta kengittäjä js eläinlääkäri kylläkin, itse sivusta seuranneena. Etenkin kengittäjä on saanut osakseen kaikkea ei ihan niin mukavaa toimintaa...
Jos en itse olisi nähnyt, miten Tiikeri käyttäytyy kengittäjämme kanssa, en uskoisi, että se on mm. kaatanut kengittäjän alleen ja tallonut päälle. Ihme että kengittäjämme suostuu enää edes käymään, vaikka hevosta julmana pitääkin. Ja ei, kengittäjässä ei ole vikaa, hän on todella kiltti ja rauhallinen sekä ammattitaitoinen!
Tämän viikon kengityksessä oli Tiikeri taas riuhtaissut riimunsakin säpäleiksi, rauhoituksesta huolimatta... eikä ollut suinkaan eka riimu joka on hajonnut tuolla hevosella.

Rakastava ja välittävä herra <3
Sitten on kaikki käy -Tiikeri. Kaikki käy, ihan sama mitä tehdään! Jännittää voi, mutta silti mennään eikä meinata!

Hällä väliä -Tiikeri on myös.. se ei kaikista ole kiinnostunut, oli kyseessä sitten hevonen tai ihminen.

Sitten se leikkisä -Tiikeri, joka yrittää saada sua leikkimään pökkien hihaan ja hyppien pystyyn.. tai Tiikeri joka karkaa karsinastaan tutkimaan paikkoja, tai vaikka syömään vihreää kun ulosvientipalvelulla kestää.

Epäilen, ettei tässä vielä edes ole hevoseni kaikkia jakautuneita persoonia, niitä varmasti on vielä lisää ja saatoin jonkun unohtaakin.

Jos Tiikeri olisi ihminen, sillä olisi varmasti jo vahva lääkitys, mutta koska se on hevonen, se saa toteuttaa itseään juuri sellaisena kuin onkin :D

Montako persoonaa sinun hevoseltasi löytyy, oletko koskaan miettinyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti