sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Miksi olla täydellinen?

Elton 2016, kuva Veera Schütt
Kun selailee facebookia tai blogeja, nykyään epäonnistumisistakin onneksi uskalletaan kirjoittaa ja kertoa enemmän kuin ennen, mutta silti hyvin vähän törmää niihin teksteihin tai kuviin, joissa on niitä epäonnistumisia.

Yleensä kaikki valitsevat facebookiin ja instagramiin ne parhaimmat kuvat. Miksi? Elämässä kukaan ei ole täydellinen ja me kaikki teemme virheitä!

Ihailen Kaisa Määttäsen Muuliprojektin tekstejä, koska hän kirjoittaa aivan kaikesta eli elämästä Muulin kanssa, kaunistelematta! Yhtenä päivänä on hienoa, toisena päivänä kaikki voi mennä päin helvettiä.

Ojareissu 2016
Sitähän se elämä on!

Virheitä tehdään ja niistä opitaan, ei aina edes ensimmäisellä kerralla, mutta lopulta!

Minäkin olen kirjoittanut kuinka Tiikeri on lähtenyt käsistä ja kiikuttanut minua maita ja mantuja, kuinka se sairaslomallaan pukitteli kärryjen edessä, kuinka voitimme vaikeutemme laiduntaviin hevosiin... ainakin suurimmaksi osaksi! Kuinka tipuin järveen, kuinka ajoimme ojaan... muistoja siinä missä ne onnistumisetkin! Eikö? ;)

Jos kirjoitat tai laitat kuvia myös niistä epäonnistumisista, on jännä millaista palautetta voit asiasta saada. Kuinka helppoa ihnisten on tulla jakamaan neuvoja, haukkumaan ja arvostelemaan, tietämättä kuitenkaan kun sen mitä kuvasta näkee tai tekstistä on lukenut.
Sen takia ihniset eivät ehkä kehtaakaan jakaa koko totuutta ja elämää, vain sen onnistuneen puolen, vaikkei ne virheet ja epäonnistumiset ole yhtään sen huonompia.

kuvat Sami Kivioja, Veera Schütt
Oma hyvä esimerkkini on suusta vetäminen esteillä, Tiikerillä. Olen saanut kuvista paljon palautetta eri puolilla mediaa. Milloin on ohjat liian pitkät ja tee näin tai noin niin ei ole ongelmaa. Nyt kun hyppäsin ystävän ponilla, joka yllättäen osaa hypätä, ongelmaa ei ollut kuin kahdessa hypyssä, jotka lähtivät hieman ns. huonommin. Ongelma ratkaistu, hyppään vain hevosilla, jotka osaavat hypätä niin en jää vetämään ;)
Vitsi vitsi, harjoitus tekee mestarin, en häpeä ongelmiani, koska niistä opitaan ja ollaan taas hitusen parempia!

Tee virheitä ja opi niistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti