torstai 1. kesäkuuta 2017

Yli esteiden kohti taukoa!

Menimme tiistaina yli esteiden fyysisesti ja henkisesti. Kävimme nimittäis Pinsiön puskaratsastajien järjestämissä rataharjoituksissa hyppäämässä luokat 30cm ja 50cm.

Ristikot ratana ovat jo tuttuja, olihan meillä jo kaksi ristikkoluokkaa pohjalla.

Minulle suuri asia oli tuo 50cm hyppääminen, koska se oli ensimmäinen rata, jossa hevosen jo täytyy hieman oikeasti hypätä. Omasta edellisestä 50cm radastakin on kaiketi aikaa jo 7 vuotta, joten tämä oli myös henkisesti iso harppaus.

Tiikerille olen tehnyt kaksi kertaa okserin irtohypytyksessä ja kauhukseni ymmärsin, että 50cm edessämme on myös elämämme ekat okserit!

30.5.2017 kuva Heli Kalves
Vaikka kyseessä olikin vain harjoitus"kisat", minua jännitti vai pitäisikö sano ennemmin, että pelotti ihan hirveästi!

Ristikon pääsimme puhtaasti läpi, mitä nyt puomit kolahteli perässä, mutta Tiikeri imi kivasti ensimmäistä kertaa esteille eikä yrittänytkään kiellellä!

50cm luokassa tiputimme ekalla esteellä puomin, mutta se oli täysin oma mokani. Tie oli huono, itseäni jännitti enemmän kun paljon ja toinen ohjakin oli aivan liian löysällä.

Mutta ensimmäistä kertaa olin itse todella tyytyväinen!

Ratsastukseni käteni suhteen ei ollut edelleenkään kaunis, mutta parempaan suuntaan kuitenkin!

Ja olihan tämä vasta hevosen 14 hyppykerta eli ei lainkaan huono suoritus siihen nähden.

Koska nyt on päästy henkisesti ja fyysisesti taas askel eteenpäin, päätin, että pidämme nyt Tiikerin kanssa kevyen breikin.

Nyt on edetty niin hirveää vauhtia lyhyessä ajassa, jatkuvasti ollut kisoja ja valmennuksia, että nyt vedetään hetken happea! Seuraavan viikon vain möllötämme ja katselemme sitten miten etenemme.

Syy taukoon on osittain myös se, että Tiikerin oikea laukka, joka ollut aina parempi ja helpompi, on nyt takunnut. Tiikeri nostaa jostain syystä välillä jatkuvasti nyt sinne väärää laukkaa, kun taas vaikeampi suunta on parempi.

Tämän lisäksi Tiikerillä oli jonkinlainen lievä venähdys takana ja lihas taas tänään oli hieman lämmin ja pullotti. Myös toisen puolen lihas lämpöili.

Joten nyt otetaan aikalisää ja katsotaan mitä elämä meille sen jälkeen taas tarjoilee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti