lauantai 26. marraskuuta 2016

kaikki on suhteellista

 Anopille piti tulla viime viikolla koira. Koira olisi ollut reilun 400km hakumatkan takana ja kun anoppi tästä puhui, naurahdin ääneen, että "eikö lähempää löytynyt?"

Tajusin suuni aukaistuani, että mitäs sitä tulikaan sanottua!? Minähän olen paraskin puhuja, koska lähdin Espanjaan katsomaan hevosta.

Niin, kaikkea hullua sitä ihminen tekeekin ja jokaiselle on eri asiat tärkeitä; joku maksaa autoista tonneja, joku taas hevosesta. Joku tuhlaa vaatteisiin, joku taas hevoseen. Joku käy otattamassa ripsiä, käy kampaajalla ja hemmottelua itseään, jollain on hevonen ja se joku ostaa hevoselle loimen, vaikka itse kulkisi kengissä, joista on pohja irti.

Minä kuulun tietenkin tuohon ryhmään, että itselleni en mitään ostele, ellei lasketa siis sitä hevosta, ponia, hevoskoppia, loimia, suitsia..... eli jollei lasketa kaikkea sitä, mitä se hevonen tarvitsee tai "tarvitsee".

Seuraavana päästäänkin siihen mikä on kallista. Tai mikä on kallista kellekin. En minäkään mikään rikas ole; Juuri opinnot päättänyt, työtön lähihoitaja vain :D jolla on muuten sairas lapsi kotona ja kuluja kyllä on..

Ai, sä ostit uuden 500€ käsilaukun? No mäpä ostin ponin!
Pätkis 25.11.2016, kuva Veera Schütt
Mutta hevoset ovat jaksamiseni ja henkireikäni, sen vuoksi niihin on löydyttävä rahaa kaikesta huolimatta.

En minäkään hevosta maneesitallilla pidä, koska mielestäni se on kallista. Olisihan se maneesi Kiva, mutta mieluummin käytän sen erotuksen johonkin muuhun.
Jonkun mielestä hevosen pito ylipäätään on tosi kallista. Ja onhan se! Mutta niin on se baariviikonloppukin kallis, ainakin mitä kavereilta olen kuullut. Meillä siis baarirahat menevät hevoseen, mennyt jo 10 vuotta, joten minähän en ymmärrä baareista mitään.

Joku ostaa satasella kengät, mun mielestä se on kallista, joten ostan satasen toppaloimen hevoselle ja ainakin kuvittelen tekeväni hyvät kaupat! Ens viikollekin on varattuna hevoselle hieroja, mutta empä muista koska itse olisin viimeksi käynyt hierojalla, vaikka tarvetta olisi.
Yleensä tai siis aina, hevonen ja lapsi (tai siis lapset, koska onhan hevonenkin yksi lapsista, eikö?) menee kyllä omien tarpeiden edelle niin että heilahtaa..
16-vuotias tyttönen taluttaa ensimmäistä omaa
hevostaan autosta uuteen kotiin 10/2006. Enska <3

Niin se vain menee, että kaikki on suhteellista. Sinun satasen ripsesi voivat olla minun mielestäni kalliit ja sijoitan sen sataseni mieluummin hevoseni parin kuukauden talvikenkiin.

Olen onnellinen, että meille kaikille löytyy tästä maailmasta ne omat jutut ja Me kaikki saamme ostaa rahoillamme mitä haluamme. Eikö olisi kurjaa jos joku päättäisi puolestasi mitä saisit ja et saisi ostaa!? Minusta ainakin olisi..

PS. Sinä joka unelmoit omasta hevosesta, mutta sinulla ei ole varaa siihen;
Kaikilla on mahdollisuus omaan hevoseen. Usko unelmaani ja tee sen eteen töitä!
Täytyy muistaa että hevosen omistamisessakin on vaihtoehtoja, kuten alentaa töillä tallivuokraa. Ja vaikka se maneesi olisi tosi kätevä etenkin talvisin, usko pois, myös ilman maneesia kyllä onnistuu eläminen hevosten kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti