tiistai 29. marraskuuta 2016

Paras tapa valmistautua kisoihin?

Nyt kun olemme saaneet jumit hierojan toimesta auki ja toivottavasti sunnuntaina pääsemme starttaamaan ensimmäisiin koulukisoihimme, pienessä mielessäni pohdin kuinka hyvin pystyn valmistautumaan kisoihin?

Päässä jyskyttää, että pitäisi vain päästä menemään rataa läpi, läpi ja läpi... Mutta todellisuushan on ihan muuta.. Niin ainakin tahdon uskoa!

Eilen Tiikeri siis hierottiin läpi, jumejahan sielä oli. Toki jumit eivät olleet yllätys, koska oireili sunnuntaina valkussa viskomalla päätään alkutunnista asti, sitähän Tiikeri ei normaalisti tee. Eilen ennen hierojan tuloa kävimme ajolenkillä, pään viskominen jatkui ja takapääkin oli selvästi jumissa.

Noh, nyt on jumit tiessään, kuten myös kivat ratsastuskelit. Oikeastaan, eihän keleissä ole vikaa, mutta pohjat eivät ole parhaimmat, koska kenttä pääsi jäätymään todella epätasaisesti ja käyntikään ei noiden jumien jälkeen tuntunut sielä kovin fiksulta (kävin kokeilemassa!).

Nyt siis taidetaankin mennä kisoihin taas soitellen sotaan! Onneksi lauantaina on valkku maneesilla, että edes yhtenä päivänä päästään hieromaan radan asioita läpi, vieläpä valmentajan kera!

Tänään siis treenasimme lähinnä kävellen metsässä. Myös Pätkis pääsi kanssani ensimmäisen kerran tielle ja siitä metsään katselemaan ja ihastelemaan maisemia! Meillä meni super kivasti kummankin ponin kanssa.. Perässä kuljettiin, kintut nousi, ei ollut mitään draamaa, vain nautittiin luonnon rauhasta ja kiristeltiin naamaa pakkasessa.

Toisaalta ajattelin, että ehkä hyvä näin? Eihän sitä aina tarvitse vääntää ja kääntää? Eihän?
Jos me nyt reenaillaankin kisoihin kaikilla muilla tavoilla, niin eikös me aika vahvoilla olla, kun Tiikeri on radalla jumeista irtautunut liitävä lihapulla, jolla on eteenpäin pyrkimystä enemmän kuin höyryveturilla!?

..ehkä toiveajattelua, mutta toivossa on hyvä elää!

Mutta onko edes oikeaa tapaa valmistautua kisoihin? Tuskinpa vain! Jokainen tapa on varmasti hyvä ja niin monta tapaa kuin hevostakin. Ja tällä tasolla sillä tuskin on merkitystä reenasinko kisoihin yhtään vai en. Tätiratsastajana minulla on oikeus mokailla ja näyttää huonot puoleni myös kisoissa eikä puskahevoseltakaan ihmeitä kai vaadita, pääasia että ei aiheuta kaaosta, ainakaan kovin suurta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti