maanantai 27. helmikuuta 2017

Olet esimerkki

Mikäli sinulla on lapsi, tiedät olevasi hänelle esimerkki elämässä. Mikäli sinulla ei ole lapsia, mutta ehkä joskus voisi olla harkinnassa, muista kirjoitukseni vielä sitten...

Niin, nuo ihanat kamalat lapset, niin hyvässä kuin pahassakin! Ne pirut imevät kaiken esimerkin sinusta ja naapurin kiroilevasta sedästä postilaatikolla. Ne imevät kaiken, halusit tai et. Yleensä et halua, koska se minkä lapset imevät itseensä, on sitä mitä ihan viimeisenä haluat, tietenkin, kuinkas muutenkaan!?

Asiaan.. kun kuulimme saavan tytön aikoinaan, olin tietenkin innoissaan ja pirullinen virne naamallani ilmoitin miehelle, että "voi hitsi, nyt meidän sit täytyy hankkia se ponikin!"
Se ei paljon miestä naurattanut, vaikka onkin aina tukenut harrastustani ja ymmärtää kuinka tärkeitä hevoset ovat minulle. Se on se juttu mistä ei luovuta!

Noh, vitsihän se poni oli. Ei uskoisi, koska ponihan meiltä nyt löytyy...

Meidän neitimme on kohta 4-vuotias kärpästikkeli. Jostain syystä hevoseni ovat rakastaneet häntä, mutta hän on kiinnostunut heppailusta hieman vaihdellen, vaikka kovasti olen hyvää esimerkkiä kivasta, rahaa ja aikaa vievästä harrastuksesta antanutkin!

Välillä on pitkiä aikoja ettei hän halua tallille, välillä hän haluaa useasti. Välillä ei halua koskeakaan hevoseen, välillä haluaa talutella ja joskus uskaltautuu minun kanssani tai jopa yksin selkään. Minulla on periaate, ettei häntä pakoteta mihinkään (paitsi hätätapauksessa tallille mukaan).

Viime aikoina neiti on ollut innokas tulemaan ainakin mukaan ja joitain kertoja on neiti näppärä päässyt seuraamaan äidin valmennuksiakin oikein maneesitallille!

Jokaisella on ehkä niitä omia tapoja toimia määrätyissä tilanteissa ja viime päivinä minulle on käynyt hyvinkin selväksi, kenen valmennustuntia meidän neitimme on seurannut silmä ja korvat kovana.

Jos Tiikeri ei meinaa mennä päätyyn kunnolla, yrittää oikoa määrätyissä kohdissa pääty-ympyrällä tms, minulla on tapana kannustaa hevosta hokemalla "joo joo... joo joo.."
Tietenkin jos meinaa hevonen hyytyä, sitä kannustetaan eteenpäin antamalla pohkeita ja maiskuttamalla vielä lisäksi..

Nyt neiti onkin usein tehnyt isästään hevosen kiipeämällä tämän selkään, antaen pohkeita potkimalla jaloillaan niin, että mies raukalla varmasti kyljet kipeänä. Ratsastuksen kruunaa maiskutus ja sanat "joo joo... joo joo!"

Totesinkin, että kyllä, ihan sama mitä teemme tai sanomme, olemme lapsillemme esimerkkinä, myös hevosien kanssa.

Päätinkin itse, että jatkossakin kohtelen silkkiturpiamme hyvin, teen niiden kanssa monipuolisesti ja rakastan niitä koko sydämestäni, että myös lapseni tekisi niin, mikäli hän joskus hevosista vielä innostuisi <3

Ota haaste vastaan ja näytä sinäkin pienemmille hyvää esimerkkiä, he seuraavat meitä joka askeleella, joka sanalla ja teolla. Ollaan yhdessä hyvä esimerkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti