keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Vain viereen vai pidemmälle?

Olen pohtinut, kuinka pitkälle huonona puskatätinä sitä kehtaa lähteä kisoihin hakemaan kokemusta, kun lähellä tuntuu olevan niitä niin kovin vähän?

Voiko sen jotenkin määritellä, mikä on hyvä matka ja mikä vaikuttaa jo hieman säälittävältä tällä tasolla? Oikeat kilparatsastajathan matkustavat vaikka toiseen maahan tai toiselle puolen Suomea, eikä sitä kukaan ihmettele saati arvostele, mutta entä puskatäti?

Onko se määritelty sillä, että mitä parempi ratsastaja on, sitä kauemmas sitä kehtaa lähteä kisoihinkin?

Pohdintahevosella lähti siitä, kun aikoinaan matkasin Mänttään noin 80km Jellen kanssa, ihan vain raviluokan vuoksi, koska lähempää ei löytynyt, enkä tiennyt voisiko  enää edes haaveilla luokista, jossa olisi laukkaa. Minusta se jo oli hieman vaivaannuttavaa ja aiheutti pientä ihmetystä, mitä teimme paikan päällä? Miksi tulimme niin kaukaa?

Nyt olen kovasti katsellut, että noin 70km päässä olisi tässä kuussa kisat, lähellä ei toistaiseksi ole ilmoitettu ainoatakaan kisaa. Mutta matka mietityttää.

Osittain siksi, että kisat eivät ole kovin putkeen menneet (ne kaikki kaksi), mutta juuri siksi tarvitsisimme harjoitusta eli kisoja. Seuraava asia, että katsotaanko meitä pitkään, jos pöllähdämme pidemmältä ihan vain seurakisoihin? Toidaalta, obko sillä edes merkitystä, seurakisathan ovat kai nimenomaan harjoittelua varten? :D

Onko siinä mitään järkeä on myös asia, joka pyörii mielessä, mutta toisaalta, onko tässä elämässä missään muussakaan järkeä, etenkin kun kyse on hevosharrastuksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti