sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Pieni pala onnea

alkuverkka töhötystä 11.2.2017
Hevosten kanssa onnistumiset ovat tärkeitä, sillä eihän kukaan jaksaisi tehdä päivästä toiseen jos aina vain epäonnistuisi, eihän!?

Onnistumiset muistuttavat siitä, että meillä jokaisella on mahdollisuus onnistua ja oppia, vaikka joskus tuntuu ettei osaa mitään eikä mikään onnistu...

Onnistumisen ei tarvitse olla iso, jotta fiilis nousee kattoon. Se voi olla yksi hyvä laukan nosto, hyvä voltti, pätkä koottua ja tahdikasta ravia, siisti siirtyminen tai ehkäpä vain tasajaloin pysähtyminen.

Eilen sain taas päivän annoksen onneani valmennustunnilla, vaikka puolituntiseemme mahtui myös epäonnistumisia, mutta kerrankin onnistumiset painoivat enemmän vaakakupissa kuin epäonnistumiset!

Alku tunti meni hösöttämiseen, Tiikeri hösasi ja häsläsi, joten aluksi vain rauhoittelin sitä, jotta ravi olisi rauhallista. Vaikka hösöttäminen oli lähinnä ärsyttävää, mutta pieni ilon häivähdys siitäkin tuli: Tiikeri on iloinen ja energinen, ja se alkaa hiljalleen palaamaan moodiin, millainen se oli ennen sairasteluja, jes!

Kun pahin hösääminen loppui, tein hieman laukkaa kumpaankin suuntaan: nostot ravista, käynnistä ja paikoiltaan. Vähäisestä tekemisestä huolimatta, jopa vasempaan kierrokseen laukat olivat melko jees, tai lähinnä nostot, mutta anyway. Ainakin parempia mitä valmentaja tänä vuonna on nähnyt..

Jatkoimme laukan työstämistä, aloittaen tietenkin oikeasta eli helpommasta suunnasta. Tiikeri hieman kuumui, mutta nostot olivat todella hyviä, laukka energistä ja ongelma oli ennemminkin laukasta raviin siirtyminen.

Toinen suunta olikin aika heikkoa esitystä, Tiikeri hieman jo väsähti ja väärä laukka nousi taas helpommin, reagointikin alkoi hidastumaan. Valmentaja muuttikin harjoitusta siten, että pääasia oli, että nostoista saimme oikean, emmekä väärää laukkaa.

Mutta vasemmasta viis, oikea kierros oli niin mahtavaa menoa että näillä fiiliksillä jatketaan taas seuraavaan epäonnistumiseen, joka tiputtaa taas maan pinnalle :D

Siihen asti kuvittelen olevani taas hieman parempi ratsastaja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti